Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7
O ja miałem ostatnio problem w aldonoah
"Found 'Gentium Book Basic' at 'C:\Windows\Fonts\GenBkBasR.ttf'
'Gentium Book Basic' is missing the following glyphs used: ąę
Used in styles:
- ED-eng2"
Oryginalny font rzeczywiście nie posiada tych dwóch polskich liter diakrytycznych - pozostałe (tj. ć, ł, ń, ó, ś, ź i ż) już tam są.
Zapewne tę wersję masz zainstalowaną w systemie, dlatego musisz pobrać tego fonta z linka podanego przez autora napisów - gdzie ktoś dorobił te brakujące znaki - i go ponownie zainstalować.
~Ill tak samo miałem z innymi wydaniem od DarkMnicha, Outbreak, a dokładniej z czcionką Clannad Round.
Ciekawe co FAiM powie
Znalezienie tej czcionki nie było łatwe (jedynie jakiś ruski torrent ją miał), jednak wersja którą znalazłem nie zawiera żadnych polskich liter diakrytycznych.
A link podany przez autora napisów już nie działa, więc nie mam jak sprawdzić.
Dlatego nadal czekam wskazanie fontu, który zawiera w sobie polskie znaki, ale nie są one wyświetlane.
Napiszę to po raz kolejny, fonty z dorobionymi polskimi znakami powinny mieć dodane PL do swojej nazwy.
... Znalezienie tej czcionki nie było łatwe (jedynie jakiś ruski torrent ją miał), jednak wersja którą znalazłem nie zawiera żadnych polskich liter diakrytycznych.
A link podany przez autora napisów już nie działa, więc nie mam jak sprawdzić...
Właśnie z tym mam problem, autorzy tłumaczeń tworzą często własne czcionki pod dane anime, podają linki skąd pobrać
a po jakimś czasie linki martwe a autora szukaj wiatru w polu.
Stąd moje pytanie o jakieś konkretne strony z fontami pl, gdzie nawet po latach można by pobrać dane fonty.
A może na ansi 2 stworzyć jakąś bazę fontów do anime
Na bazę fontów nie licz ze względów prawnych. Część z nich jest co prawda darmowa, ale nie wszystkie.
Ostatnio edytowany przez ill (2015-01-21 08:05:39)
GG: 1677958
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7