Nie jesteś zalogowany.
Kolejna ankieta .
W tym przypadku do każdego odcinka specjalnego w nawiasie została dołączona informacja, do którego odcinka pasują napisy.
Tu przykład numeracji według aniDB: Shingeki no Kyojin
Tu odcinek 00, który na aniDB jest zaznaczony jako special 01.
Weźmy przykład z bardzo starej serii gdzie speciale są po prostu nazwane kolejnymi odcinkami.
Tu jeszcze odcinki specjalne Barakamona, które też są według aniDB.
Tu już jest pół na pół. Ng-Shuu dodane jako speciale, ale 4 inne odcinki już mają własne tytuły. aniDB.
Kolejny przykład to K-ON gdzie dwa odcinki z pierwszego sezonu i trzy z drugiego nie dały się numeracji aniDB.
Yozakura Quartet też umknęła czujnemu oku lilith_ gdyż specjale na aniDB są opisane tak: Yoza-Quar!.
Więc różnie to na tym serwisie bywa i to chyba odpowiednia pora by ustalić jak takie pierdółki dodawać. Jak znacie więcej takich przypadków piszcie w komentarzach
Goście nie mogą przeglądać wyników ankiety.
Moim zdaniem autorzy napisów z przykładów postąpili całkiem logicznie, a że nie trzymają się bezwzględnie AniDB nie jest problemem dla mnie i chyba też administracji, także ankieta nie potrzebna.
"Numeracja taka, by łatwo dało się dowiedzieć, do którego odcinka są napisy." Jak mam to rozumieć?
Zamiast ładować wszystko w speciale, nazwijmy recap Shingeki no Kyojin odcinkiem 13.5, by resztę speciali numerować po kolei.
Edit: No i jeszcze Barakamon ep00-12 lub (jak jest teraz) ep01-13.
Moim zdaniem autorzy napisów z przykładów postąpili całkiem logicznie, a że nie trzymają się bezwzględnie AniDB nie jest problemem dla mnie i chyba też administracji, także ankieta nie potrzebna.
Chciałbym żeby tak było, ale w przypadku Shingeki no Kyojin dulu tak ponumerował, więc wydaje mi się, że niektórzy niezauważenie przeszli pod czujnym okiem moderatorów.
Ostatnio edytowany przez Gerard (2015-05-13 14:21:15)
Besamir już wolę żeby coś się działo a nie tylko stagnacja. Tacy ludzie przynajmniej próbują wprowadzać zmiany, co mnie bardzo cieszy i jak najbardziej jestem za takimi rozwiązaniami
Ostatnio edytowany przez Tensazen (2015-05-13 21:43:12)
Cryla7 napisał:Brzydal napisał:Wyświetlany tytuł zostanie zmieniony w ANSI v2
A w kraju tym będzie ład, porządek i dobrobyt...
No chyba, że znajdziemy kogoś do pomocy przy projekcie - to może uda się wcześniej
Gerard, może pomożesz przy projekcie zamiast tworzyć nowe pomysły, które na obecnym "silniku" zapewne nie pójdą?
Hunter Killer napisał:"Numeracja taka, by łatwo dało się dowiedzieć, do którego odcinka są napisy." Jak mam to rozumieć?
Zamiast ładować wszystko w speciale, nazwijmy recap Shingeki no Kyojin odcinkiem 13.5, by resztę speciali numerować po kolei.
Edit: No i jeszcze Barakamon ep00-12 lub (jak jest teraz) ep01-13.
Uściślij te ankiety, bo jak dla mnie to numeracja ze specialami jest lepsza i łatwiej się z niej dowiedzieć, do którego odcinka są napisy.
"Ore no Imouto jednak miało jakieś tam przesłanie czyli, że 14 latka może grać w zboczone, incestowe gry +18 pod warunkiem, że się dobrze uczy i nie sprawia innych problemów" - Ken-chan
kane napisał:Cryla7 napisał:A w kraju tym będzie ład, porządek i dobrobyt...
No chyba, że znajdziemy kogoś do pomocy przy projekcie - to może uda się wcześniej
Gerard, może pomożesz przy projekcie zamiast tworzyć nowe pomysły, które na obecnym "silniku" zapewne nie pójdą?
Nie umiem programować. No chyba, że w ctrl+c i w ctrl+v mam pomóc to chętnie.
Weź, Gerard pomyśl trochę dłużej nim wrzucisz swoje ankiety. Są mało czytelne i robione na szybko, potem ludzie nie wiedzą, na co głosują i do czego im to potrzebne. Będziesz ich nadużywał i przeginał, to też się skończy na ostrzeżeniu. :>
W konsekwencji trudno uznać, żeby te ankiety były miarodajne. ^^
Nie odkryję Ameryki, jeśli powiem, że jest przesyt, jesteś nadgorliwy, a to już raczej ludzi zniechęca.
A Xandrosowi chyba chodziło o testowanie swoich pomysłów na nowym ANSI, w końcu nie tylko programowaniem możesz pomóc przy ANSI 2.0.
A co do całej spamowej ekipy: moja cierpliwość też ma granice, starajcie się trzymać tematu.
Ostatnio edytowany przez Rein (2015-05-14 11:12:41)