Nie jesteś zalogowany.
Jest w odcinku.
Ostatnio edytowany przez Xandros (2015-05-06 23:54:01)
Dzięki za kolejny epek. ;] Czekam na kolejny.
Bierzesz mnie za loli? Z czymś takim się jeszcze nie spotkałem.
Tak sobie podczas oglądania wyłapałem kilka rzeczy:
03:14 - powtórzenie "uprowadzić"
10:13 - brak przecinka przed "zanim"
10:29 - ?! -> taka kolejność
12:01 - Kazuce (imiona/nazwiska odmieniamy normalnie)
15:32 - przecinek przed "co"
17:31 - Marcję
20:01 - Marcia - to zdrobnienie od imienia Marta, a nie Marcji. Podobnie w 20:16
Miałem o tym wspomnieć przy wcześniejszym odcinku, ale coś jest nie tak z type do endingu. Jestem przekonany, że źle zaimportowałeś fonty. Bakura nie zrobiłby takiego brzydala.
Anime makes you stupid
Po prostu nie ma czcionki. Wywaliło Ariala.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Kamiyan, thx captain obvius
10:29 imho to było zdziwienie, a potem dopiero naskoczyła
15:32 - przecinek przed "co"
Niestety się mylisz Proponuję poczytać np. tutaj.
Z tym "zanim" to mój błąd, bo nie napisałem, że w tej wersji "przecinek wskakuje"
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2015-05-18 19:47:49)
Kamiyan, thx captain obvius
Nie ma za co... przynajmniej w tym wypadku. Bo za te wszystkie "co to znaczy/jak to przetłumaczyć/pomocy" już należy mi się paczka ciastek, a nawet dwie.
Proponuję poczytać np. tutaj.
A tu nie chodzi po prostu o formę czasownika? Nie jestem pewien, bo mi to polonistyczna korekta dość dawno temu tłumaczyła, ale z tego, co pamiętam, to przecinka nie ma, kiedy "co" łączy się z bezokolicznikiem.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-05-18 20:06:50)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dzięki za pomoc. Poprawki do odcinka 5. wprowadzone, a on sam zreuploadowany.
Link do patcha i downloadu
Napisy bardzo mi się podobają. Nie znalazłem więcej błędów, niż te już wymienione. Mam tylko 1 ale. Myślałem, że jeśli to hardsub, to napisy są wtopione w obraz, a nie umieszczone w pliku mkv. Dla mnie to akurat robi różnicę, ponieważ mam odtwarzacz multimedialny i nie radzi sobie on z formatem napisów. Równie dobrze moglibyście wstawić normalne pliki .ass z synchro do najpopularniejszych angielskojęzycznych wydań. Myślę, że więcej osób by skorzystało wtedy z waszych subów. Pozdrawiam.
Jest w planach, ale dopiero jak wyjdzie BD, to się pomyśli. Na obecnym wideo nie ma co kombinować.
koni napisał:15:32 - przecinek przed "co"
Chodzi o zdanie "Wiecie co [macie] robić"? To internet twierdzi, że ma być przecinek. W przykładach z linku chodzi zapewne o konstrukcję "mieć co [...]", która jest jednak trochę inna.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
10:29 imho to było zdziwienie, a potem dopiero naskoczyła
- skoro było zdziwko, a później zaskok, to tym bardziej "?!".
koni napisał:15:32 - przecinek przed "co"
- doczytaj do końca informacje podane na stronie.
Ja jestem ze starej szkoły, gdzie przecinek w tym miejscu jest normą. Oczywiście mogę się mylić;]
Z tym "zanim" to mój błąd, bo nie napisałem, że w tej wersji "przecinek wskakuje"
- w tej wersji? Gdy "wprowadza zdanie składowe (podrzędne) w zdaniu złożonym lub wprowadza wtrącenie, to zawsze".
Ostatnio edytowany przez koni (2015-05-22 11:25:37)
Anime makes you stupid
Hunter Killer napisał:Z tym "zanim" to mój błąd, bo nie napisałem, że w tej wersji "przecinek wskakuje"
- w tej wersji? Gdy "wprowadza zdanie składowe (podrzędne) w zdaniu złożonym lub wprowadza wtrącenie, to zawsze".
We wcześniejszej wersji tego zdania nie mogło być przecinka, bo nie było zdania złożonego. Do tego piłem w tym wytłumaczeniu
Do tego wcześniejszego muszę znaleźć żródło, z którego korzystałem, ale generalnie nawet bodzio się ze mną zgadzał, więc chyba bez przecinka
Ale nikt nie jest nieomylny, więc sprawdzę.
Następny odcinek powinien być za niedługo. Następne, się zobaczy, bo teoretycznie mam koniec semestru i wypadałoby pokończyć zaległości...
Ostatnio edytowany przez Xandros (2015-06-10 17:45:49)
No i wreszcie się doprosiłem. Wszyscy winni mi dziękować. Haha