Nie jesteś zalogowany.
Pokaż spoiler
Aż przypomniała mi się pewna piosenka.
https://www.youtube.com/watch?v=cOSwre_FIqA
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Hunter Killer napisał:Pokaż spoilerAż przypomniała mi się pewna piosenka.
https://www.youtube.com/watch?v=cOSwre_FIqA
Byłem pewien, że ten link będzie prowadzić do tego: https://www.youtube.com/watch?v=qatmJtIJAPw
Ostatnio edytowany przez Animazon (2015-06-19 16:57:55)
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2015-06-20 19:12:13)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Prowadząca TVN24 kilka minut wcześniej
"Pani Beata Szydło rozpoczęła kampanię szynobusem... szydłobusem." (W tym momencie dostałem śmiechawki i przestałem zwracać uwagę na dziennik)
Ostatnio edytowany przez krzykr (2015-06-22 21:38:03)
Hmmm... nie wiem co w tym śmiesznego, tym bardziej, że to była metoda na policjanta, a nie na wnuczka.
Nawet na tym democie można doczytać o co biega i jak ksiądz stracił kasę, osoba robiąca demota przeczytała tylko tytuł, który podobnie jak te na onecie wprowadza w błąd.
Typowy Seba
Łał, załapałem się do najnowszego postu (na tę chwilę).
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Gerard napisał:Łał, załapałem się do najnowszego postu (na tę chwilę).
To akurat było komentowane, postowane milion razy...
Kamiyan3991 napisał:Gerard napisał:Łał, załapałem się do najnowszego postu (na tę chwilę).
To akurat było komentowane, postowane milion razy...
A to nie wiem, nie przeglądam tak bardzo internetów. Natomiast podejrzewam, że jestem tam częstym gościem. ^^
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
A to nie wiem, nie przeglądam tak bardzo internetów. Natomiast podejrzewam, że jestem tam częstym gościem. ^^
Nie wiedziałem, że to twoje dzieło, ale takie akcje z wyłapywaniem błędów są dość częste.
Błędów, źle ująłem, smaczków.
Nie wiedziałem, że to twoje dzieło, ale takie akcje z wyłapywaniem błędów są dość częste.
Błędów, źle ująłem, smaczków.
Trollowanie w napisach najlepiej by pasowało. Są to tak zwane celowe przekłamania. Najgorzej świadczące o tłumaczu.
Cryla7 napisał:Nie wiedziałem, że to twoje dzieło, ale takie akcje z wyłapywaniem błędów są dość częste.
Błędów, źle ująłem, smaczków.Trollowanie w napisach najlepiej by pasowało. Są to tak zwane celowe przekłamania. Najgorzej świadczące o tłumaczu.
Więc pokaż innym, jak się tłumaczy na przykładzie własnych napisów.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Gerard napisał:Łał, załapałem się do najnowszego postu (na tę chwilę).
Warto też wspomnieć o Piotrnareffie i 07 zgłoś się z tego samego odcinka. W Czajce było recytowana aranżacja utworu Litwo Ojczyzno Moja.
Nawet profesjonalni tłumacze dają takie wstawki.
Sam nic przeciw temu nie mam, ale jeśli będzie zrobione to z rozsądkiem.
FUNi trollowało Ghula jakimś tekstem o "twarzy w stylu wieśniaka nr 2", co potem ANBU wrzuciło do guugle translatora. Potem w wersji DDY (po TLC) tam było w ogóle co innego.
Warto też wspomnieć o Piotrnareffie i 07 zgłoś się z tego samego odcinka. W Czajce było recytowana aranżacja utworu Litwo Ojczyzno Moja.
Propsuję. W sumie przypomniałeś mi, że muszę w końcu spiąć poślady i baję dokończyć, heh. Może dozbiera się po drodze materiału na fejsa, heh?
Korekta ze mną polemizowała, ale w zasadzie np. wspomniana aranżacja w Czajce bardzo pasowała do kontekstu. Alternatywą było przetłumaczenie pseudopoetyckiego bełkotu o niczym.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Że się tak wtrącę do rozmowy - Rein mi podsyłał PDFa książki pt. "Tłumaczenie filmów". Nie przeczytałam całej, tylko poprzeglądałam, ale tam właśnie pisali o takich rzeczach i tak, w granicach rozsądku nawet wypada tak robić.