Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam, chciałabym zacząć tłumaczyć anime. Problem w tym, że nie mam pojęcia skąd wziąć tylko plik z angielskimi napisami do interesującego mnie anime, więc postanowiłam znaleźć inny sposób i w taki sposób natrafiłam na aegisub. No dobra fajny program, tylko czy można w nim wyciąć napisy z anime? Od dwóch dni próbuję ogarnąć wycinanie napisów, ale nic. Kiedy włączam w programie odcinek anime i daję plik---->zapisz napisy---->[miejsce zapisu]---->ok to w pliku, który zapisałam nie ma żadnych napisów. A opcja otwórz napisy z wideo mam zablokowaną -_-
Ostatnio edytowany przez Cher (2015-10-26 21:46:19)
Pominę, że taki temat jest na forum.
Nie chce mi się szukać linku lub tłumaczyć, więc wersja dla leniwych.
https://animetosho.org/view/ib-mirai-ni … kv.n358841
Masz od razu plik z wyciągniętymi napisami.
Bez Białostocczyzny nie ma ojczyzny!
Otwierasz aegi -> klikasz otwórz napisy -> wybierasz odcinek -> po chwili masz wyciągnięte napisy (o ile nie są wtopione).
Otwórz napisy z video działa, jak wczytasz plik video.
Ostatnio edytowany przez Demonis Angel (2015-10-26 21:55:58)
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.
Witam, chciałabym zacząć tłumaczyć anime. Problem w tym, że nie mam pojęcia skąd wziąć tylko plik z angielskimi napisami do interesującego mnie anime, więc postanowiłam znaleźć inny sposób i w taki sposób natrafiłam na aegisub. No dobra fajny program, tylko czy można w nim wyciąć napisy z anime? Od dwóch dni próbuję ogarnąć wycinanie napisów, ale nic. Kiedy włączam w programie odcinek anime i daję plik---->zapisz napisy---->[miejsce zapisu]---->ok to w pliku, który zapisałam nie ma żadnych napisów. A opcja otwórz napisy z wideo mam zablokowaną -_-
Włączasz sobie aegisub, wciskasz ctrl + o i wskazujesz plik mkv, powinny otworzyć się napisy nie całe animu, jeśli program się zapyta czy otworzyć powiązany plik daj nie.
Ctrl + Shift + S i zapisujesz plik z napisami, jeśli nie działa, to masz coś nie tak.
Kolejny sposób to instalacja:
MKVToolNix (służy do muksowania, czyli składania do kupy kontenera / pliku mkv) + MKVExtractGUI2 (służy do wyciągania z pliku / kontenera mkv np. napisów lub ścieżki dźwiękowej)
Strony 1