Nie jesteś zalogowany.
Tłumaczenie: Lamarus
Synchronizacja: [HorribleSubs]
Opis:
Główny bohater, Kazuya Kagami, nigdzie nie rusza się bez pasa swojej zmarłej matki. Pewnego dnia atakuje go opętana peruka. Bezcenny pas przemienia się wówczas w Kirihę, pięknego ducha przedmiotu, który chroni Kazuyę. Jak się okazuje, jest to początek nowego życia naszego bohatera, który wkracza w świat bóstw, opętań, egzorcyzmów i duchów. A także cycków.
Napisy:
Odcinek 01
Odcinek 02
Odcinek 03
Odcinek 04
Odcinek 05
Odcinek 06
Odcinek 07
Odcinek 08
Odcinek 09
Odcinek 10
Odcinek 11
Odcinek 12
OVA
"Nie wiem o co w tym chodzi bo to nie ma najmniejszego sensu." - Ken-chan
Wytłumaczy mi ktoś, co przyświeca idei "grupowych" wydań, które robi jedna osoba? Oksymoron jakiś.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Wytłumaczy mi ktoś, co przyświeca idei "grupowych" wydań, które robi jedna osoba? Oksymoron jakiś.
Sława? Dziwki? Pieniądze? Własny, czysty i przyjemny dział na forum? Nazwa, która daje wrażenie profesjonalizmu, dzięki czemu masz lepsze samopoczucie? Dla zwykłej, pospolitej "fajności" (coś w stylu nadawania fajnych nazw swojej elektronice, samochodowi, itd.)?
Jakbym miał wybierać pomiędzy napisami od jakiegoś randoma o nicku "Kamiyan3991" oraz Lamarusa, który działa w grupie "Hyoucośtam", to brałbym te drugie.
Tak się przyjęło, że są to "grupy", ale równie dobrze można by to nazywać "projektem". Idea podobna do tagów grup na Nyaa (które często z grupami nie mają nic wspólnego) lub Twojego "Stinx".
Akurat "Stinx" to ruch społeczny, kolego.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Żeby głup... Zagadka taka.
Dwójka wydana.
Żeby głup... Zagadka taka.
Dokładnie tak.
Jest i trójka.
I czwórka.
Piątka.
Szóstka na ANSI.
Jest i siódemka. Późno, bo późno, ale Persona sama się nie przejdzie, trzeba jej pomóc.
Ósemka na ANSI. Oficjalnie ogłoszono, że w wersji BD będą cycki.
Dziewiątka wydana.
Tu z kolei wreszcie znalazłem czas na ruszenie tych dwóch epków, ba, może nawet zrobię jutro ostatni.
Tam w komentach do ep 10 użyłem określenia "chłopaczek" - gome ;-)
Jak tak się troszku przyjrzałem, to widzę, że świat nadnaturalny w tym anime opanował rodzj żeński czyli bóstewko zabawiające sie ogniem to dziewuszka, a i duchowi miecza też bym przypisał przynależność żeńską.
I to by było na tyla z mojego 3 po 3. ;-)
Duch miecza to bardziej pułapek
i5-8600K OC 4.8Ghz, MSI Z370 Tomahawk, HyperX Predator 16GB 3000MHz/3333Mhz, Samsung 960 EVO 250GB.
Headphones: AKG K712 PRO, AKG K612 PRO, Beyerdynamic DT-990 Edition 250ohm
DAC: SMSL SD-650+mod by mikolaj612+Muses 8820 + ad797AR SMSL M8 | AMP: Rapture by mikolaj612
Tu z kolei wreszcie znalazłem czas na ruszenie tych dwóch epków, ba, może nawet zrobię jutro ostatni.
Ahh byłoby miodnie!
Podwójny exp w Dead by Daylight wygrał z tłumaczeniem.
Siema chciałem zapytać jak tam idzie praca nad ostatnim epizodem?, i czy w ogóle idzie .
Nie idzie, w dzień premiery odcinka przetłumaczyłem jakieś dziesięć linijek, od tego czasu leży odłogiem.