Nie jesteś zalogowany.
Dobra wtf z tymi dns przez vpn moge wejsc na strone, a bez dupa ktos ogarnia ile to moze potrwac?
ara ara...
może zmień dns na jakiś inny w kompie
Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe
klikasz prawym na używaną kartę sieciową i właściwości
double-click na TCP/IPv4 i tam Użyj następujących DNS i ustaw np. 8.8.8.8, a w drugim 194.204.152.34
Dobra wtf z tymi dns przez vpn moge wejsc na strone, a bez dupa ktos ogarnia ile to moze potrwac?
Nasz rejestrator domeny (a raczej pośrednik) przysnął i nie odnowił domeny na czas - przez co ta wygasła. A jak wygasała dostała inne DNS'y, których też od razu nie poprawiono na poprzednie jedynie słuszne... stąd część ludzi ma problemy. Problem powinien już zniknąć, ale jak widać jeszcze tak do końca nie zniknął
Imperare sibi maximum est imperium
może zmień dns na jakiś inny w kompie
Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe
klikasz prawym na używaną kartę sieciową i właściwości
double-click na TCP/IPv4 i tam Użyj następujących DNS i ustaw np. 8.8.8.8, a w drugim 194.204.152.34
Szczerze to mi sie niechce, mam 200mb free vpn na ansi wystarczy do momentu az znow mi zacznie dzialac bez vpn to gdzies w UPC siedzi problem bo znajomemu z wa-wy ktory ma UPC tez nie dziala.
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2017-12-13 19:44:50)
ara ara...
Żeby to było takie proste. Przeczekać parę dni i się naprawi. U mnie działa, żeby po chwili nie działać.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Dobra zapomnialem wylaczyc vpn i skonczyl sie limit wiec zmienilem dns na googla wsio dziala
Tutorial dla laikow jakby ktos potrzebowal pomocy
https://www.download.net.pl/jak-zmienic … le/n/2161/
btw. przydal by sie na discordzie podkanal lub jak to tam sie zwie gdzie mozna by informowac o takich "wypadkach"
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2017-12-13 22:43:12)
ara ara...
Ogólnie problem występuje na chello przy automatycznym ustawieniu DNS dopiero jak postąpiłem według wskazówek matiasmovie mi pomogło, ale musiałem sprawdzać przez telefon co tu pisaliscie
Niestety ja tez mam upc i ten problem, raz działa, raz nie, ale zmiana dns nic nie daje.
Problem zdecydowanie leży po stronie UPC. Zabawa dns'ami nic nie daje.
Mam radiowke i u mnie to samo, przez ostatnie kilka dni strona ruszyla zaledwie raz, zmiana dnsow nic nie daje. Kiedy to bedzie w koncu dzialac jak nalezy?
Ostatnio edytowany przez BB (2017-12-15 12:44:57)
Powinno działać wszystkim już 13 grudnia. Pogoniłem admina domeny, który z kolei pogonił kogo/co trzeba i dostałem info:
Otrzymałem informację, że strefy zostały odświeżone, i to samo widzę u siebie więc problem powinien zostać wyeliminowany w przeciągu maksymalnie kilku godzin.
BB napisał:Mam radiowke i u mnie to samo, przez ostatnie kilka dni strona ruszyla zaledwie raz, zmiana dnsow nic nie daje. Kiedy to bedzie w koncu dzialac jak nalezy?
Wraz ze startem ANSI 2.0
W takim razie pora się zamrozić.
Powinno działać wszystkim już 13 grudnia. Pogoniłem admina domeny, który z kolei pogonił kogo/co trzeba i dostałem info:
Otrzymałem informację, że strefy zostały odświeżone, i to samo widzę u siebie więc problem powinien zostać wyeliminowany w przeciągu maksymalnie kilku godzin.
Powinno a jak jest to wiadomo.
13 grudnia to sobie przypominam, że strona podziałała kilka godzin(zdążyłem nawet ściągnąć kilka paczek z napisami), następnie znów padła i dopiero łaskawie dzisiaj około godziny 11 znów zaczęła strona śmigać, ale jak będzie do jutra albo chociaż do godzin wieczornych dzisiejszego dnia to się okaże.
Nie wiem, czy to jakiś błąd, ale napisy te mają minus jeden komentarzy: http://animesub.info/szukaj.php?ID=66129
Nie wiem, czy to jakiś błąd, ale napisy te mają minus jeden komentarzy: http://animesub.info/szukaj.php?ID=66129
Tutaj akurat nie mogę pomóc.
Ostatnio też zauważyłem ze nie można znaleźć nowych tytułów w katalogu alfabetycznym np Goblin Slayer z innymi nowymi seriami też miałem ten problem
Poprawione.
Mammoth napisał:Nie wiem, czy to jakiś błąd, ale napisy te mają minus jeden komentarzy: http://animesub.info/szukaj.php?ID=66129
Tutaj akurat nie mogę pomóc.
Ja dałem radę.
Takich napisów było jeszcze ~5.