#121 2017-12-13 16:31:58

Kilgur
Użytkownik
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Dobra wtf z tymi dns przez vpn moge wejsc na strone, a bez dupa ktos ogarnia ile to moze potrwac?


ara ara...

Offline

#122 2017-12-13 17:27:48

matiasmovie
Użytkownik
Skąd: Poznań (ポズナン)
Dołączył: 2008-10-23

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

może zmień dns na jakiś inny w kompie
Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe
klikasz prawym na używaną kartę sieciową i właściwości
double-click na TCP/IPv4 i tam Użyj następujących DNS i ustaw np. 8.8.8.8, a w drugim 194.204.152.34


eMvend1.png

Offline

#123 2017-12-13 17:36:43

Kane
Administrator
Skąd: Warszawa
Dołączył: 2003-12-29

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Kilgur napisał:

Dobra wtf z tymi dns przez vpn moge wejsc na strone, a bez dupa ktos ogarnia ile to moze potrwac?

Nasz rejestrator domeny (a raczej pośrednik) przysnął i nie odnowił domeny na czas - przez co ta wygasła. A jak wygasała dostała inne DNS'y, których też od razu nie poprawiono na poprzednie jedynie słuszne... stąd część ludzi ma problemy. Problem powinien już zniknąć, ale jak widać jeszcze tak do końca nie zniknął cojest


Imperare sibi maximum est imperium

Offline

#124 2017-12-13 19:42:55

Kilgur
Użytkownik
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

matiasmovie napisał:

może zmień dns na jakiś inny w kompie
Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe
klikasz prawym na używaną kartę sieciową i właściwości
double-click na TCP/IPv4 i tam Użyj następujących DNS i ustaw np. 8.8.8.8, a w drugim 194.204.152.34

Szczerze to mi sie niechce, mam 200mb free vpn na ansi wystarczy do momentu az znow mi zacznie dzialac bez vpn smile to gdzies w UPC siedzi problem bo znajomemu z wa-wy ktory ma UPC tez nie dziala.

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2017-12-13 19:44:50)


ara ara...

Offline

#125 2017-12-13 22:04:48

SoheiMajin
Użytkownik
Skąd: Gdańsk
Dołączył: 2009-04-10

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Żeby to było takie proste. Przeczekać parę dni i się naprawi. U mnie działa, żeby po chwili nie działać.

Offline

#126 2017-12-13 22:40:50

Kilgur
Użytkownik
Dołączył: przed 2004-07-25

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Dobra zapomnialem wylaczyc vpn i skonczyl sie limit wiec zmienilem dns na googla wsio dziala smile
Tutorial dla laikow jakby ktos potrzebowal pomocy smile_big
https://www.download.net.pl/jak-zmienic … le/n/2161/

btw. przydal by sie na discordzie podkanal lub jak to tam sie zwie gdzie mozna by informowac o takich "wypadkach"

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2017-12-13 22:43:12)


ara ara...

Offline

#127 2017-12-14 22:46:44

123swistak
Użytkownik
Skąd: Opole
Dołączył: 2007-07-13

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Ogólnie problem występuje na chello przy automatycznym ustawieniu DNS  dopiero jak postąpiłem według wskazówek matiasmovie mi pomogło, ale musiałem sprawdzać przez telefon co tu pisaliscie

Offline

#128 2017-12-15 01:29:09

Spaiki
Użytkownik
Dołączył: 2013-03-21

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Niestety ja tez mam upc i ten problem, raz działa, raz nie, ale zmiana dns nic nie daje.

Offline

#129 2017-12-15 08:29:31

Raziz
Użytkownik
Skąd: Naglestad
Dołączył: 2015-04-10

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Wszystko działa w pracy, a w domu problem.


podpisq.png

Offline

#130 2017-12-15 11:45:45

Enrinvin
Użytkownik
Dołączył: 2014-11-30

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Problem zdecydowanie leży po stronie UPC. Zabawa dns'ami nic nie daje.

Offline

#131 2017-12-15 12:44:28

BB
Użytkownik
Dołączył: 2013-03-25

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Mam radiowke i u mnie to samo, przez ostatnie kilka dni strona ruszyla zaledwie raz, zmiana dnsow nic nie daje. Kiedy to bedzie w koncu dzialac jak nalezy?

Ostatnio edytowany przez BB (2017-12-15 12:44:57)

Offline

#132 2017-12-15 13:58:50

Kane
Administrator
Skąd: Warszawa
Dołączył: 2003-12-29

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Powinno działać wszystkim już 13 grudnia. Pogoniłem admina domeny, który z kolei pogonił kogo/co trzeba i dostałem info:

Otrzymałem informację, że strefy zostały odświeżone, i to samo widzę u siebie więc problem powinien zostać wyeliminowany w przeciągu maksymalnie kilku godzin.


Imperare sibi maximum est imperium

Offline

#133 2017-12-15 14:14:55

Hunter Killer
Użytkownik
Skąd: Zielona Góra
Dołączył: 2011-03-29

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

BB napisał:

Mam radiowke i u mnie to samo, przez ostatnie kilka dni strona ruszyla zaledwie raz, zmiana dnsow nic nie daje. Kiedy to bedzie w koncu dzialac jak nalezy?

Wraz ze startem ANSI 2.0 los


rQzwOGW.jpg zZSldjt.png

Offline

#134 2017-12-15 14:30:21

elektromaniek
Użytkownik
Dołączył: 2016-06-27

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Hunter Killer napisał:
BB napisał:

Mam radiowke i u mnie to samo, przez ostatnie kilka dni strona ruszyla zaledwie raz, zmiana dnsow nic nie daje. Kiedy to bedzie w koncu dzialac jak nalezy?

Wraz ze startem ANSI 2.0 los

W takim razie pora się zamrozić.

Offline

#135 2017-12-15 15:15:27

BB
Użytkownik
Dołączył: 2013-03-25

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Kane napisał:

Powinno działać wszystkim już 13 grudnia. Pogoniłem admina domeny, który z kolei pogonił kogo/co trzeba i dostałem info:

Otrzymałem informację, że strefy zostały odświeżone, i to samo widzę u siebie więc problem powinien zostać wyeliminowany w przeciągu maksymalnie kilku godzin.



Powinno a jak jest to wiadomo.  oczkod

13 grudnia to sobie przypominam, że strona podziałała kilka godzin(zdążyłem nawet ściągnąć kilka paczek z napisami), następnie znów padła i dopiero łaskawie dzisiaj około godziny 11 znów zaczęła strona śmigać, ale jak będzie do jutra albo chociaż do godzin wieczornych dzisiejszego dnia to się okaże.  brakslow

Offline

#136 2017-12-16 14:45:10

wizard2000
Użytkownik
Skąd: Poznań
Dołączył: 2007-12-11

Odp: Znalezione błędy w działaniu forum i strony

Ja dopiero wczoraj przeczytałem na fb że stronka działa i co zrobić żeby wejść, dopiero odłączenie modemu na noc pomogło. Teraz mogłem wejść na stronkę bez problemu. Mam go w Inea wiec to chyba nie zależy od dostawcy.


wizard2000.jpg

Offline

Stopka forum

© Animesub.info 2018