Nie jesteś zalogowany.
A po co wam dubbing, jak to ma po nocach lecieć...
W cp to nie problem raz mam dekoder z nagrywarką to mogę sobie nagrać, dwa mam dostęp do cp go a tam mogę sobie oglądać kanał "wstecz".
Co za różnica, czy po dniach/nocach, jak ja na zmiany pracuję I tak, są nagrywarki, do tego zapewne będzie też coś na Ipli.
Do tego troszkę logiki - widzów lektor nie przyciągnie, więc nie będą zwiększać emisji, tylko zastąpią je powtórkami. Dubbing widzów przyciągnie, co przecież udowodniono wielokrotnie xD Wystarczy poczytać, co w internetach piszą o DBS.
Ostatnio edytowany przez AtoMan (2018-10-10 23:30:10)
Ja oglądam BD tylko z jednego powodu: http://screenshotcomparison.com/comparison/122204
Lektor też pewnie będzie lepszym wyborem dla pędraków w tym samym wieku, co kiedyś oglądały Hypera czy na anime na innych kanałach, a później, a może i do teraz korzystają z ansi. Także nie należy go aż tak dyskryminować.
Na fanpage'u napisali coś o dostępności materiałów na ipli - wyłączyłem adblocka (nie chce mi się bawić w filtry) i przywitało mnie piękne 3,5-minutowe pasmo reklam ;D
Tak masz przy darmowym oglądaniu i chyba co ileś minut kolejną porcje reklam, ale jak wykupisz u nich jakiś tam pakiet, dostęp to już tego nie masz. Jak masz tel w Plusie to też masz dostęp do wersji bez reklam i do jakiś kanałów, jak chcesz więcej kanałów to musisz dopłacić.
Po co ta wrogość?
@Bufallo sam znam parę osób które wolą onlijca od bd, cóż rozwijając mi czemu tak wybrali, to zawsze mówią ze nie interesuje ich to że jakość jest słaba i nie interesuje ich to że anime ma cenzurę lub dodatkowe sceny. Ale czuja potrzebę obejrzenia serii która wychodzi co tydzień i takich ludzi jest dużo. Cóż a ja tego nie rozumiem.
Jeśli mówisz o zachowaniu tego pana, to nie jest stricte polaczkowanie. On po prostu ma jakiegoś bzika na punkcie mitycznej "jakości", co często i gęsto pokazuje. Zdecydowanej większości wystarcza TV ze streama, chociaż całkiem fajnie.
On nie może tego zaakceptować i nie przetłumaczysz, że jest inaczej.
Jeżeli to było o mnie, to wyrażam swoja opinie, jak ja to widzę. I nie chodzi tu o "jakość" w kontekście samego obrazu czy audio. Bo aż tak ograniczony nie jestem.
Poprawiona animacja, czasem jakieś wycięte/dodane sceny, brak cenzury (jeśli jakaś w ogóle była) i brak reklam na ekranie. Osobiście wybieram oglądanie z BD, bo mogę i lubię,
I to jest moim zdaniem cała okazałość, brak cenzury, poprawiona grafika oraz dodatkowe sceny, itp. Na logikę, czy to nie jest finalna wersja anime?
ale śmieszą mnie teksty, że tylko wtedy można oglądać coś z "przyjemnością w całej okazałości"
Czyli to tak samo jak grać w wieśka czy farcrya albo coś innego, na low i cieszyć się grą na całego. Albo osoba z wielką wadą wzroku wychodząca na spacer i próbująca cieszyć się otoczeniem. I to jest tylko przykład, bo cenzura też istnieje w grach ale tu chodzi przede wszystkim, o to co jest napisane wyżej.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-10-11 07:41:18)
Hunter Killer napisał:Poprawiona animacja, czasem jakieś wycięte/dodane sceny, brak cenzury (jeśli jakaś w ogóle była) i brak reklam na ekranie. Osobiście wybieram oglądanie z BD, bo mogę i lubię,
I to jest moim zdaniem cała okazałość, brak cenzury, poprawiona grafika oraz dodatkowe sceny, itp. Na logikę, czy to nie jest finalna wersja anime?
Gdyby to było zawsze, zgodziłbym się. Niestety tak nie jest... Wręcz bardzo często nie ma nowych scen/braku cenzury. Do gier się nie wypowiem, bo w podane nie grałem (ogólnie prawie nie gram). Zresztą gdzie tu jest mowa o finalnej wersji:
Weź pod uwagę , brak BD, brak magazynowania serii, brak wyboru dobrej jakości.
Może sobie być tam co sobie chcą, ale wolał bym mieć zabawę z oglądania a nie plucie sobie w twarz z myślą ze w wersji bd coś jest zmienione co kol wiek nawet płyta chodnikowa.... Jak coś oglądać z przyjemnością to w całej okazałości.
@ Hunter Killer Panie, czy musi być napisane dosłownie "Finnal version" samo BD coś oznacza, logicznie pomyśleć trzeba, filmy bd z reguły też coś dostają, obejrzyj film TV i potem ten sam w BD, do tego nawet sama zawartość BD rożni się od TV, nie wiem czego szukasz, ale to jest bez sensu, piszesz tak jakbyś nie widział żadnej różnicy.
Dla jasności dla mnie finalna wersja to coś co nie zostanie zmienione ulepszone, poprawione przez twórców.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-10-11 14:22:17)
Ogólnoświatowy fenomen, zdobywca prestiżowych nagród i najpopularniejsze anime w krajach zachodnich od teraz także w polskiej telewizji!
My Hero Academia - od poniedziałku do piątku o 16:30 w Polsat Games.
@ Hunter Killer Tylko panie weź pan pod uwagę, że gdzie pisze coś o bd to pisze, że JA oglądam JA uważam, moim zdaniem, a to już wiele tłumaczy, nikomu niczego nie narzucam, więc w czym problem co? Od tego zaczynam zawsze, a co później się dzieje to nie moja wina.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-10-11 14:47:22)
Hunter Killer napisał:ale śmieszą mnie teksty, że tylko wtedy można oglądać coś z "przyjemnością w całej okazałości"
Czyli to tak samo jak grać w wieśka czy farcrya albo coś innego, na low i cieszyć się grą na całego. Albo osoba z wielką wadą wzroku wychodząca na spacer i próbująca cieszyć się otoczeniem. I to jest tylko przykład, bo cenzura też istnieje w grach ale tu chodzi przede wszystkim, o to co jest napisane wyżej.
Jako osoba z dużą wadą wzroku mówię Ci, zachowaj te swoje zjebane mądrości dla siebie.
BD to finalna wersja...
Dragon Ball Z ma dwie edycje BD - jedna to czysty skan, druga jest przefiltrowana i obcięta do 16:9. I teraz która wersja jest finalna?
Jasne, że nie ta obcięta. Ale amerykańskie wersje nawet nie mają zapowiedzi odcinków, więc ciężko tu mówić o finalnych wersjach.
Lepsza jest historia z filmami DB/Z, które robiono w 4:3, ale w kinach puszczano 16:9
Ostatnio edytowany przez SoheiMajin (2018-10-11 16:03:20)
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
BD to finalna wersja...
Pokaż spoiler
Każde państwo ma swój rodzaj cenzury, czy też zmiany graficzne, tego się nie zmieni.
XxBhaalxX napisał:Hunter Killer napisał:ale śmieszą mnie teksty, że tylko wtedy można oglądać coś z "przyjemnością w całej okazałości"
Jako osoba z dużą wadą wzroku mówię Ci, zachowaj te swoje zjebane mądrości dla siebie.
Wszystko widać po Twojej wypowiedzi, kto tu ma problem. Polecam lekarza i leczenie jak nie potrafisz się opanować i masz problemy z głową. Bo jak chcesz kozaczyć, to możesz sobie podjechać do Łodzi i tam zacząć szaleć, tylko zdejmij okulary. Więcej nie mam Ci nic do powiedzenia, bo nie będę robił gówno burzy, bo Tobie tak się chce.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-10-11 19:29:00)
BD to finalna wersja...
Pokaż spoiler
Eee... Ale wiesz, że to ostatnie jest z filmu, w którym sporo zmieniali w tłach/scenach, bo budżet był większy?
miriamel napisał:BD to finalna wersja...
Pokaż spoilerEee... Ale wiesz, że to ostatnie jest z filmu, w którym sporo zmieniali w tłach/scenach, bo budżet był większy?
A czy to nie jest równoznaczne z tym, że to jednak finalna wersja?
Hunter Killer napisał:miriamel napisał:BD to finalna wersja...
Pokaż spoilerEee... Ale wiesz, że to ostatnie jest z filmu, w którym sporo zmieniali w tłach/scenach, bo budżet był większy?
Hunter Killer niżej wyjaśnił to lepiej, ja za bardzo zawile to robię.
Ostatnio edytowany przez XxBhaalxX (2018-10-11 19:03:27)
Hunter Killer napisał:miriamel napisał:BD to finalna wersja...
Nie, bo film kinowy to nie seria TV. Finalną wersją serii pierwszej serii Gundam (43 odcinków) są trzy filmy kinowe streszczające całość? Nie. Film to osobny byt. Może Evangelion najnowszy to finalna wersja serialu?
Wprawdzie w przypadku Madoki materiału w filmach i serialu jest prawie tyle samo:
Film 1: 1h50 + film 2: 2h10 = 240 min;
12 odcinków po 24 min = 288. Odejmijmy od tego OP + END i zapowiedzi = 12 * 3 min = 252 min
Ostatnio edytowany przez Hunter Killer (2018-10-11 19:15:54)
Dub Dragon Balla zapowiada się całkiem spoko. Mam nadzieję, że tak będzie wyglądać reszta bajek w TV.
Ostatnio edytowany przez Sasha1 (2018-10-11 19:39:18)