Nie jesteś zalogowany.
ipos napisał:Meh... ide po słownik.
Szczerze? Dużo nie tracisz. Ostatni odcinek był taki dość niewydarzony.
Lepiej sobie Julkę z tego sezonu obejrzyj. Good szjet.
Łatwy odcinek. Julke ogładam, wampy chyba też dokończę po angielskiemu.
Będzie pewnie dziś wieczorem/jutro rano. Wysłałem Oromisowi swoją część.
Nie mogę się doczekać.
Ostatnio edytowany przez Shodimaru23 (2018-10-16 23:43:44)
Moja lista anime: klik
No, choć przeciągaliśmy to zdecydowanie zbyt długo, nastał koniec.
Pora na ostateczne pożegnanie lata z OSTATNIM ODCINKIEM GRAND BLUE!
Podsumuję krótko: to była genialna seria, ubawiłem się przy niej do łez niejednokrotnie, zarówno przy samym jej oglądaniu, jak i późniejszym tłumaczeniu. Na pewno będę długo wspominał Grand Blue jako jedną z lepszych komedii anime. Mamy wraz z Sebą nadzieję, że wam również się podobało.
Rzecz jasna, mamy nadzieję również na to, że jest to rozstanie wyłącznie tymczasowe i zobaczymy jeszcze kiedyś ciąg dalszy pijackich (a czasem też podwodnych) przygód tej bandy zwariowanych studentów. Może za rok, skoro seria typowo letnia? Oby, pozostaje trzymać kciuki i czekać :V
EDIT: I tak nie miałem już co robić, to machnąłem jeszcze tę piosenkę końcową. Kto już pobrał i chce mieć ostateczną, finalną wersję (nie licząc ewentualnych baboli, które pewnie gdzieś się znajdą), to zachęcam, by uczynić to ponownie!
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-10-18 03:13:17)
Prześmieszna seria.
Warto było czekać, dzięki wam za dobrą robotę.
Rzecz jasna, mamy nadzieję również na to, że jest to rozstanie wyłącznie tymczasowe i zobaczymy jeszcze kiedyś ciąg dalszy pijackich (a czasem też podwodnych) przygód tej bandy zwariowanych studentów. Może za rok, skoro seria typowo letnia? Oby, pozostaje trzymać kciuki i czekać :V
Jakie to jest prawdziwe.
No ba, też mam nadzieję na s2; zdecydowanie topowa komedia, która w pełni na to zasługuje.
Dzięki za suby.
edit: No i po seansie. Teraz tylko wygrać w totka i wylecieć w ciepłe kraje ponurkować...
Ostatnio edytowany przez senami (2018-10-18 08:58:46)
OK, następny odcinek Indexa gotowy!
Z tym epkiem kończy się adaptacja tomu 14, w przyszłym tygodniu startujemy z następną historią, tym razem skupioną wokół innego protagonisty.
Akcja rozkręca się w miarę szybko, jednak nie wydaje mi się, żeby coś z książek było pominięte, więc adaptacja nadal trzyma poziom poprzednich sezonów . Można się spodziewać raczej systemu 3ep/tom, mniej więcej by się zgadzało z tym, ile materiału zostało z pierwszej serii LN.
Toaru Majutsu no Index III EP03 - Dokument C
Ja tylko przypomnę, że seria tłumaczona jest w systemie "zmianowym", więc za tydzień to Ojro będzie się martwił tymi wszystkimi dziwnymi nazwami, a ja sobie zrobię korektę jak u obcego na lajcie. A że kolejny odcinek zapowiada się bardzo naukowo, no to cóż... powodzenia.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-10-22 00:24:32)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
No i zrobione, jakoś przez to przebrnąłem, choć miałem flashbacki z czasów prac nad Heavy Object niczym z wojny w Wietnamie...
Poproszę o minutę ciszy dla wszystkich moich komórek mózgowych, które bezpowrotnie poległy podczas walki z terminologią naukową w tym odcinku
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-10-28 23:01:14)
Poproszę o minutę ciszy dla wszystkich moich komórek mózgowych, które bezpowrotnie poległy podczas walki z terminologią naukową w tym odcinku
Bazowałeś na czymś tłumacząc ten odcinek?
Nie narzekaj. Ja doświadczam gorszych rzeczy przy Banana Fish.
OromisMasta napisał:Poproszę o minutę ciszy dla wszystkich moich komórek mózgowych, które bezpowrotnie poległy podczas walki z terminologią naukową w tym odcinku
Bazowałeś na czymś tłumacząc ten odcinek?
Bazował na czystym źródle.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-10-30 03:32:13)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Piąty odcinek Indexa był tak tragiczny w tłumaczeniu, że albo Piotrek go odrakuje, albo szukajcie miejsca w kolejce na chemioterapię.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-11-04 23:28:05)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Piąty odcinek Indexa był tak tragiczny w tłumaczeniu, że albo Piotrek go odrakuje, albo szukajcie miejsca w kolejce na chemioterapię.
Pokaż spoiler please... help
Heh, a kto ze mnie miał ubaw w zeszłym tygodniu?
Zapomniałem, że karma wraca.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-11-05 00:08:55)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dobra, w sumie nie jest tak źle...
Będzie się dało oglądać. Chyba
Toaru Majutsu no Index III EP05 - Ciemna Materia
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-11-05 04:49:45)
No, z tygodniowym poślizgiem, ale jest!
Toaru Majutsu no Index III EP06 - Esperzy
Moja wina, właściwie na cały tydzień zapadłem się pod ziemię
A powód tym razem jest dość istotny, zapewne wpłynie to nieco na moje tempo pracy nad napisami w najbliższym czasie, winien jestem więc co nieco wyjaśnić:
Otóż począwszy od zeszłego weekendu rozpocząłem operację wyprowadzki z Poznania, chwilowo z powrotem do domu rodzinnego w Koninie, a w przyszłą sobotę opuszczam granice naszego pięknego kraju i w udaję się w pogoni za hajsem do Holandii.
Dołożę starań, by zminimalizować powstałe w wyniku tej sytuacji opóźnienia w wydaniach - choć wiecie zapewne, na ile skuteczne zwykle są te moje starania
Przynajmniej mam już sprzęt (Dzięki, ~Abyss! ), a jak będzie z czasem i siłami... zobaczymy.
No, to tyle jeśli chodzi o kącik spraw poważnych, możecie już cieszyć się bają!
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-11-18 01:16:58)
Pozwolę sobie na mały offtop. Jak po nippońsku nazywa się taka przepaska?
Ostatnio edytowany przez Shaft (2018-11-18 02:00:05)
Pozwolę sobie na mały offtop. Jak po nippońsku nazywa się taka przepaska?
Pokaż spoiler
https://en.wikipedia.org/wiki/Sarashi <-- chyba o to chodzi