Nie jesteś zalogowany.
Cyc tu, cyc tam, cyc nigdy nie jest sam.
#pozdro dla kumatych
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
I kolejny...
Obsuwa po raz kolejny stała się u mnie normą, posta piszę już na wygnaniu, pozdrowienia z Holandii!
Index III EP07 - Trzecia Warstwa
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-11-25 20:02:54)
Oromis w tym tygodniu tlumaczy odcinek, więc...
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-11-26 02:43:00)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
I pyk, następny, tym razem "w miarę" "szybko" :V
Index EP08 - Pogromca Świętych
Swoją drogą, widać w ogóle, że tłumaczymy to na zmianę?
Piotrek ma trochę dziwną manierę ze stawianiem "się" przed czasownikiem, ale nie wiem, czy ktoś zwraca uwagę na takie detale.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Piotrek ma trochę dziwną manierę ze stawianiem "się" przed czasownikiem, ale nie wiem, czy ktoś zwraca uwagę na takie detale.
~Shounen . DBNao.net . Grupa Mirai . Cytaty z anime
Ale to są zalecenia, a nie jakieś sztywne reguły. W każdym zdaniu będzie inaczej.
https://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/miejs … ;1524.html
W każdym razie to i tak niedokładne tłumaczenie z mojej strony — chodziło mi ogólnie o miejsce zaimka w zdaniu.
Piter ma taką tendencję, że przeważnie stawia odwrotnie, niż ja bym to zrobił.
PS: ale co do tych odnośników, jednak to przyznam, że zawsze wydawało mi się, że powinno być po czasowniku.
Z drugiej strony w internetach piszą, że współcześnie coraz częściej "się" stoi dalej.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-12-01 12:04:32)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
I koniec, pożegnania nadszedł czas
Przed wami ostatnia dawka słodkości, choć zakończenie jest raczej słodko-gorzkie...
Będzie mi brakowało tej bajki. Naprawdę cieszę się, że podjąłem się jej tłumaczenia, choć trafiłem na nią z przypadku, no i klimatycznie była jednak dość odległa od tego, nad czym zwykłem pracować.
Ogólnie w mojej subiektywnej ocenie była to jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza seria, jaką tłumaczyłem solo. Oby więcej takich.Pragnę jeszcze dodać, że na szczególne podziękowania zasłużył sobie kolega ~Abyss, za szybkie wychwytywanie wszelkich baboli w napisach i podsyłanie mi ich na FB, zwykle w przeciągu godzinki-dwóch od wydania, wręcz mógłbym go jako korektora dopisać, dzięki stary
Łapcie suby i miłego oglądania ostatniego odcinka!
Kto tej serii nie oglądał, temu gorąco polecam się z nią zapoznać.Happy Sugar Life EP12 - Słodkie, szczęśliwe życie
Pokaż spoiler To już jest koniec, nie ma już nic T^T
https://s2.gifyu.com/images/Happy-Sugar-life-ep12.gif
Jakby komuś nie spodobał się koniec: Manga ciągle wychodzi, anime wybiegło naprzód z własnym, oryginalnym zakończeniem, a z tego co widziałem, to nieco wydarzeń się tam różni, więc zawsze można mieć nadzieję, że i skończy się inaczej.No to tyle, idę się oddać chronicznemu schorzeniu nałogowego sezonowego oglądacza anime: depresji międzysezonowej
Do zobaczeniu w następnym, no i:
SŁODKIEGO, MIŁEGO ŻYCIA!
Nie wiem, jak i dlaczego dałem się namówić/obejrzałem to anime, ale następnym razem przy tego typu produkcji po prostu strzelę sobie w łeb, będzie chociaż bezboleśnie.
Ostatnio edytowany przez senami (2018-12-03 22:26:10)
Oki, wznawiamy prace nad Indexem, jeden odcinek wydany, drugi przed chwilą wysłałem do korekty.
Więc jakby kto pytał, to piłeczka jest teraz u Kamiyana :V
Index III EP09 - Łaska Matki Boskiej
Do następnego!
Anime tak średnie, iż dłuższe oczekiwanie na napisy nie powoduje niecierpliwości.
Daruj sobie takie prowokacje.
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
@Oromis, kasztanie, gdzie jest mój gif do 10 epa?
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
OK, koniec tego dobrego, wracamy do roboty!
Ech, z tym 10 odcinkiem tak jakoś mi umknął moment, kiedy Kami go wydał, więc posta wtedy nie zrobiłem :V
Ale to już było i nie wróci więcej, zajmijmy się więc sprawami bieżącymi, czyli (już nie takim) nowym odcinkiem.
Oto i suby:
Index III EP11 - Labirynt Wielkiej Brytanii
POSTARAMY SIĘ (ważne wyrażenie) nadrobić zaległości jeszcze w tym roku, ale jak już pewnie przywykliście - niczego nie obiecujemy.
Miłego seansu i do następnego! :3
No i leci fast attack z zaskoczenia!
Jeszcze jeden i jesteśmy na bieżąco :V
Toaru Majutsu no Index III EP12 - Najemnik
Jeszcze jeden i jesteśmy na bieżąco :V
GJM jeszcze nie ma.
Technicznie rzec biorąc, już jesteśmy na bieżąco.
Ostatnio edytowany przez Kamiyan3991 (2018-12-29 23:07:49)
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
We're on F*ckin FIRE!!!
Oto kolejny epek, teraz jesteśmy już w 100% na bieżąco z serią, no i mamy rok zakończony stylowym hat-trickiem :V
W dodatku w najbliższy piątek zapewne nie będzie następnego, bo przerwa noworoczna / międzysezonowa.
Będzie można opieprzać się bez wyrzutów sumienia
Łapcie napisy i miłego oglądania:
Index III EP13 - Curtana Pierwotna
Jako że to raczej ostatni mój post w tym roku, chciałbym życzyć wam wszystkim udanej zabawy Sylwestrowej i Szczęśliwego Nowego Roku!
Oby był pełen samych dobrych chińskich bajek!
Skoro już o tym mowa, może podłapię jakąś solówkę na zimę...
Ostatnio edytowany przez OromisMasta (2018-12-31 06:13:58)
No i gdzie ta nowa bajka, gałganie?
Watashi ni Tenshi ga Maiorita!
Dawać bajkę kurła!
Ryzen R5 5600X
GTX 1660 Super
16GB 3200 MHz
Kingston KC3000
Dokładnie!!!
Gdzie jest!!!
Lepiej wydaj, bo inaczej sam się za to zabiorę.
Proszę wszystkich użytkowników o przesyłanie mi nieudostępnionych synchronizacji.
O mnie.
Lista synchronizacji.
Link do folderu na pw.