#61 2006-04-02 16:37:51

Winged
Użytkownik

Odp: Czemu ludzie są tacy naiwni - Prima Aprilis i ortofaszyści

A ja sobie wkleiłem, ale myśląc o tym dłużej to teraz będą mi patrzeć na ręce. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#62 2006-04-02 16:51:30

Beavis
Zbanowany

Świetnie... idea poprawnej orto-gramtyki nie została zapomniana respekt.

Komuś coś udało się wykombinować ze wstawieniem OF'u? Jak się pomniejszy to kiepsko widać, a i tak jest on zbyt duży do bezpośredniego nałożenia na obrazek smutny

Liczę na jakieś wasze genialne rozwiązanie cool.

papa

#63 2006-04-02 17:10:07

phenix
Użytkownik

Nooo, parę godzin człowieka nie było i od razu piękne logo się pojawiło.:D Przychylam się do tego, żeby umieszczać je w sygnaturce. W awatarze nic nie będzie widać. A w sygnaturce można by nawet dać link do tematu (który oczywiście należałoby utworzyć), w którym przeprowadzono by spis powszechny ortofaszystów razem z sympatykami.;)

#64 2006-04-02 17:13:48

gracol
Użytkownik

To ja chcę być marszałkiem... no minimum Generał jezor

#65 2006-04-02 17:15:18

Winged
Użytkownik

Faktycznie niewiele widać. Wystarczy spojrzeć na mój avatar. Kto wie o co chodzi to zrozumie. Kto nie, to nie zrozumie. Sygnaturka ze znakiem i linkiem do spisu członków tej organizacji... No nie powiem ciekawy pomysł. smile_lol

[EDIT] Hmm, nie zapominajcie o ojcach "fundamentalizmu ortograficznego". To im się należą stopnie generałów, feldmarszałków, no i stanowisko Fuhrera.:-D

Ostatnio edytowany przez Winged (2006-04-02 17:18:28)

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"

#66 2006-04-02 17:17:41

Dabek
Użytkownik

Zmieniłem ^^ Ładnie wyglada?? smile_big

Ostatnio edytowany przez Dabek (2006-04-02 17:18:28)

#67 2006-04-02 17:18:08

Beavis
Zbanowany

gracol napisał:

No nie wiem jezor Udało mi się przecież złapać ciebie na kilku (2(?)) błędach smile_lol

Faktycznie można by utworzyć taką "grupę szturmową", aby w razie czego dać po głowie tym złym smile_big dyslektykom i innym brzydko piszącym.

papa

EDIT: No tak ale zaraz każdy będzie wstawiał sobie OF'a do swojej aygnaturki/avatara... tak nie może być Panie i Panowie ojej

Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-04-02 17:19:54)

#68 2006-04-02 17:19:33

opcy
Użytkownik

Avatarki promujące ruch OF smile

ortof25gc.jpg                        ortof39tz.jpg

Odnośnie rang to proponuje jeszcze Generallisimusa smile wprowadzić

Ja osobście zadowole się skromnym tytułem Cesarza Ludzkości i Władcy Wszechświata

Ostatnio edytowany przez opcy (2006-04-02 17:30:25)

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#69 2006-04-02 17:20:55

Beavis
Zbanowany

Opcy już mi się to podoba respekt[respekt]

#70 2006-04-02 17:25:14

Dabek
Użytkownik

Hehe dobre opcy respekt[respekt][szpan]

#71 2006-04-02 17:28:12

gracol
Użytkownik

Beavis napisał:
gracol napisał:

No nie wiem jezor Udało mi się przecież złapać ciebie na kilku (2(?)) błędach smile_lol

Oj, raptem 2 głupie błędy - i to w tym samym słowie baka. Ale dlatego mierzę tylko w Generała, a nie chcę zostać od razu dyktatorem jezor

Beavis napisał:

Faktycznie można by utworzyć taką "grupę szturmową", aby w razie czego dać po głowie tym złym smile_big dyslektykom i innym brzydko piszącym.
papa

EDIT: No tak ale zaraz każdy będzie wstawiał sobie OF'a do swojej aygnaturki/avatara... tak nie może być Panie i Panowie ojej

Potrzebna jest więc sekcja specjalna odrzucająca osoby podszywające się tylko pod ortofaszystów. ukryty

EDIT:

opcy napisał:

Ja osobście zadowole się skromnym tytułem Cesarza Ludzkości i Władczy Wszechświata

Faktycznie ktoś musi dopilnować moich peryferyjnych włości jezor:P:P

Ostatnio edytowany przez gracol (2006-04-02 17:31:30)

#72 2006-04-02 17:28:38

Winged
Użytkownik

Beavis napisał:

Ledwo się ujawniliśmy, a już trzeba wracać do podziemia.:-D

opcy napisał:

Avatarki promujące ruch OF smile

ortof25gc.jpg                        ortof39tz.jpg

Odnośnie rang to proponuje jeszcze Generallisimusa smile wprowadzić

Ja osobście zadowole się skromnym tytułem Cesarza Ludzkości i Władczy Wszechświata

Za Donalda, owa ranga jest jak najbardziej na miejscu.:)

#73 2006-04-02 17:29:04

phenix
Użytkownik

Beavis napisał:
gracol napisał:

Fakt, przydałaby się hierarchia.[hehe] Władza zwierzchnia -ktoś, kto będzie miał pilnował nawet członków OF i będzie miał prawo pozbawić ich zaszczytu noszenia emblematu.[baka] Ale zawsze można dołączyć "sympatyk OF":-D

Ostatnio edytowany przez phenix (2006-04-02 17:30:31)

#74 2006-04-02 17:35:55

Winged
Użytkownik

phenix napisał:

Fakt, przydałaby się hierarchia.[hehe] Władza zwierzchnia -ktoś, kto będzie miał pilnował nawet członków OF i będzie miał prawo pozbawić ich zaszczytu noszenia emblematu.[baka] Ale zawsze można dołączyć "sympatyk OF":-D

Tzw. Członek stowarzyszony z OF.:)
W ogóle grzebiąc sobie po avatarach, w celu odnalezienia tego bez OF, natknąłem się na swojego starego, który IMHO był lepszy. Pewnie to bedzie jedyny plus z OF. smile

Ostatnio edytowany przez Winged (2006-04-02 17:38:14)

#75 2006-04-02 17:51:52

Beavis
Zbanowany

Szkoda dużo gadać... Winged nadajesz się najbardziej na to stanowisko Kanclerza i sam zadecyduj czy tworzyć jakąś grupę czy dalej okupywać podziemia, atakując raz po raz, biednych dyslektyków oraz leniwych pseudodyslektyków.

papa

#76 2006-04-02 18:06:42

Winged
Użytkownik

Powiem tak:
a) kanclerzem powinien być ten, który zainspirował to wszystko, a tym kimś nie byłem ja.
b) byłaby to organizacja forumowa, co samo w sobie jest ciekawą formą przynależności do jakiejś grupy na ANSI. Wiąże się z tym zacieśnienie więzi między użytkownikami, co w przyszłości może zaowocować czymś więcej niż tylko "organizacją forumową". Nie mówię tu o żadnej partii politycznej. smile
c) powstanie jednej grupy mogłoby pociagnąć powstanie innej. Forum zaczęłoby się dzielić na różne grupy, które nie daj Boże zwalczałyby się nawzajem. Pesymistyczna wizja. smile
d) może nauczymy kogoś ortografii, co samo w sobie jest wyzwaniem wartym podjęcia.
Wybór należy do Was. Gdyby naprawdę serio o tym pomyśleć to taka grupa by się może nawet przydała i miała pozytywny wpływ na poziom forum. Problemem jest to jak rekrutować członków, jakiś "program" też by się przydał. Zalążki już są. Jeśli ktoś ruszy z chęcią się podłączę. Problemów co niemiara, ale idea też ciekawa.

#77 2006-04-02 18:24:02

Beavis
Zbanowany

Kurcze, to kto to wszystko zaczął - ja nie mogę pamiętać ponieważ moja "forumowa" przygoda zaczęła się stosunkowo niedawno los.
Co do idei. Tu się zgadzamy smile. Nauka innych użytkowników, a co się z tym nierozerwalnie wiąże - podniesienie poziomu wypowiedzi na Forum.
Co do powstawania innych grup - byłoby kiepsko, ale to pesymistyczna wizja kombinuje.
Jak rekrutować - proste. Sami użytkownicy by się rekrutowali pisząc poprawną polszczyzną. Potem, coś na wzór powiedzmy elitarnej grupa ortofaszystów, decydowałaby o przyjęciu do swoich szeregów rekruta; z tego co się zdążyłem zorientować, jest kilka osób którym nieobca jest zasada pisowni języka polskiego (na razie nie wspomnę o kogo chodzi oczkod).

Myślę sobie, że mógłbym należeć do takiej grupy OF gwizdze.

papa

EDIT: Dorzucę jeszcze najbardziej kontrowersyjną myśl tego dnia (i pójdę się kąpać smile_lol) - osoby, które nagminnie będą robiły błędy ortograficzna (ale nie typu "brak przecinka" albo wyrazów rzadko używanych, np. rozżarzać) otrzymywałyby jedno ostrzeżenie od modków <-- przypadek szczególny-zapobiegawczy. Że się zapytam - co wy na to? kombinuje ?

Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-04-02 18:38:06)

#78 2006-04-02 18:30:06

Winged
Użytkownik

Trochę z historii smile
Początek polemiki o poprawnym pisaniu rozpoczął się od komentarzy Freemana, Kane'a i Kampai'a w napisach do Basilisk 01 autorstwa tego ostatniego Pana. Później wszystko zostało przeniesione na forum. Link, a teraz spadam.
O ile się nie mylę taki był początek. Jeśli wprowadzam w błąd to niech mnie ktoś poprawi. smile

Ostatnio edytowany przez Winged (2006-04-02 18:30:48)

#79 2006-04-02 18:33:59

phenix
Użytkownik

Do OF, jeśli takowa "organizacja" by powstała mogliby pcozątkowo należeć wszyscy chętni. Z czasem by się ich rozstrzeliwało za zdradę ideałów. Tfu. Oczywiście miało być - pozbawiało legitymacji członkowskiej (znaczka OF) za nie stosowanie się do założeń grupy.;) Za to odpowiedzialny byłby dowódca ortofaszystów.:)

[cytuj]b) byłaby to organizacja forumowa, co samo w sobie jest ciekawą formą przynależności do jakiejś grupy na ANSI. Wiąże się z tym zacieśnienie więzi między użytkownikami, co w przyszłości może zaowocować czymś więcej niż tylko "organizacją forumową". Nie mówię tu o żadnej partii politycznej[/quote]
Taa, już to widzę - np. utworzenie przez zrzeszonych w OF tłumaczy grupy suberskiej "Ortofaszyści".:-D

Edit: Historię pamiętam, mimo że wtedy tylko z bezpiecznej odległości przyglądałem się Forum. Bardzo ciekawy wątek. I jak pamietam dość długi:)

Edit2: @Beavis - Ostrzeżenia na pewno nie. Ale coś wyróżniającego, jak np. napis "Nie znam ortografii" pod awatarem - byłbym za. Może choć niektórzy zaczęliby dbać o swoje posty. Oczywiście podpis nie byłby dożywotni i można by go zdjąć przy dobrym sprawowaniu winowajcy.:P

Ostatnio edytowany przez phenix (2006-04-02 18:48:57)

#80 2006-04-02 19:28:48

Beavis
Zbanowany

phenix napisał:

Edit2: @Beavis - Ostrzeżenia na pewno nie. Ale coś wyróżniającego, jak np. napis "Nie znam ortografii" pod awatarem - byłbym za. Może choć niektórzy zaczęliby dbać o swoje posty. Oczywiście podpis nie byłby dożywotni i można by go zdjąć przy dobrym sprawowaniu winowajcy.:P

Kurcze coś mało odpowiedzi padło (oprócz twojej, oczywiście smile) a przypuszczałem, że zaraz zostanę zlinczowany. BTW bardzo fajny pomysł Phenix respekt.

Z tego wychodzi, że to Freeman powinien zostać Kanclerzem, ponieważ to on rozpoczął całą tę wojnę. Myślę jednak, że i tak ma już wystarczająco dużo zajęć, a głową OF'u zostanie inna osoba kombinuje.

papa

Stopka forum

© Animesub.info 2024