Nie jesteś zalogowany.
A ja sobie wkleiłem, ale myśląc o tym dłużej to teraz będą mi patrzeć na ręce.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
Ĺwietnie... idea poprawnej orto-gramtyki nie zostaĹa zapomniana .
KomuĹ coĹ udaĹo siÄ wykombinowaÄ ze wstawieniem OF'u? Jak siÄ pomniejszy to kiepsko widaÄ, a i tak jest on zbyt duĹźy do bezpoĹredniego naĹoĹźenia na obrazek
LiczÄ na jakieĹ wasze genialne rozwiÄ zanie .
Nooo, parę godzin człowieka nie było i od razu piękne logo się pojawiło.:D Przychylam się do tego, żeby umieszczać je w sygnaturce. W awatarze nic nie będzie widać. A w sygnaturce można by nawet dać link do tematu (który oczywiście należałoby utworzyć), w którym przeprowadzono by spis powszechny ortofaszystów razem z sympatykami.;)
To ja chcę być marszałkiem... no minimum Generał
Faktycznie niewiele widać. Wystarczy spojrzeć na mój avatar. Kto wie o co chodzi to zrozumie. Kto nie, to nie zrozumie. Sygnaturka ze znakiem i linkiem do spisu członków tej organizacji... No nie powiem ciekawy pomysł.
[EDIT] Hmm, nie zapominajcie o ojcach "fundamentalizmu ortograficznego". To im się należą stopnie generałów, feldmarszałków, no i stanowisko Fuhrera.:-D
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-04-02 17:18:28)
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
Zmieniłem ^^ Ĺadnie wyglada??
Ostatnio edytowany przez Dabek (2006-04-02 17:18:28)
To ja chcę być marszałkiem... no minimum Generał
No nie wiem Udało mi się przecież złapać ciebie na kilku (2(?)) błędach
Faktycznie można by utworzyć taką "grupę szturmową", aby w razie czego dać po głowie tym złym dyslektykom i innym brzydko piszącym.
EDIT: No tak ale zaraz każdy będzie wstawiał sobie OF'a do swojej aygnaturki/avatara... tak nie może być Panie i Panowie
Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-04-02 17:19:54)
Odnośnie rang to proponuje jeszcze Generallisimusa wprowadzić
Ja osobście zadowole się skromnym tytułem Cesarza Ludzkości i Władcy Wszechświata
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-04-02 17:30:25)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Opcy już mi się to podoba [respekt]
Hehe dobre opcy [respekt][szpan]
gracol napisał:To ja chcę być marszałkiem... no minimum Generał
No nie wiem Udało mi się przecież złapać ciebie na kilku (2(?)) błędach
Oj, raptem 2 głupie błędy - i to w tym samym słowie . Ale dlatego mierzę tylko w Generała, a nie chcę zostać od razu dyktatorem
Faktycznie można by utworzyć taką "grupę szturmową", aby w razie czego dać po głowie tym złym dyslektykom i innym brzydko piszącym.
EDIT: No tak ale zaraz każdy będzie wstawiał sobie OF'a do swojej aygnaturki/avatara... tak nie może być Panie i Panowie
Potrzebna jest więc sekcja specjalna odrzucająca osoby podszywające się tylko pod ortofaszystów.
EDIT:
Ja osobście zadowole się skromnym tytułem Cesarza Ludzkości i Władczy Wszechświata
Faktycznie ktoś musi dopilnować moich peryferyjnych włości :P:P
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-04-02 17:31:30)
Ledwo się ujawniliśmy, a już trzeba wracać do podziemia.:-D
Za Donalda, owa ranga jest jak najbardziej na miejscu.:)
gracol napisał:To ja chcę być marszałkiem... no minimum Generał
Fakt, przydałaby się hierarchia.[hehe] Władza zwierzchnia -ktoś, kto będzie miał pilnował nawet członków OF i będzie miał prawo pozbawić ich zaszczytu noszenia emblematu.[baka] Ale zawsze można dołączyć "sympatyk OF":-D
Ostatnio edytowany przez phenix (2006-04-02 17:30:31)
Fakt, przydałaby się hierarchia.[hehe] Władza zwierzchnia -ktoś, kto będzie miał pilnował nawet członków OF i będzie miał prawo pozbawić ich zaszczytu noszenia emblematu.[baka] Ale zawsze można dołączyć "sympatyk OF":-D
Tzw. Członek stowarzyszony z OF.:)
W ogóle grzebiąc sobie po avatarach, w celu odnalezienia tego bez OF, natknąłem się na swojego starego, który IMHO był lepszy. Pewnie to bedzie jedyny plus z OF.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-04-02 17:38:14)
Szkoda dużo gadać... Winged nadajesz się najbardziej na to stanowisko Kanclerza i sam zadecyduj czy tworzyć jakąś grupę czy dalej okupywać podziemia, atakując raz po raz, biednych dyslektyków oraz leniwych pseudodyslektyków.
Powiem tak:
a) kanclerzem powinien być ten, który zainspirował to wszystko, a tym kimś nie byłem ja.
b) byłaby to organizacja forumowa, co samo w sobie jest ciekawą formą przynależności do jakiejś grupy na ANSI. Wiąże się z tym zacieśnienie więzi między użytkownikami, co w przyszłości może zaowocować czymś więcej niż tylko "organizacją forumową". Nie mówię tu o żadnej partii politycznej.
c) powstanie jednej grupy mogłoby pociagnąć powstanie innej. Forum zaczęłoby się dzielić na różne grupy, które nie daj Boże zwalczałyby się nawzajem. Pesymistyczna wizja.
d) może nauczymy kogoś ortografii, co samo w sobie jest wyzwaniem wartym podjęcia.
Wybór należy do Was. Gdyby naprawdę serio o tym pomyśleć to taka grupa by się może nawet przydała i miała pozytywny wpływ na poziom forum. Problemem jest to jak rekrutować członków, jakiś "program" też by się przydał. Zalążki już są. Jeśli ktoś ruszy z chęcią się podłączę. Problemów co niemiara, ale idea też ciekawa.
Kurcze, to kto to wszystko zaczął - ja nie mogę pamiętać ponieważ moja "forumowa" przygoda zaczęła się stosunkowo niedawno .
Co do idei. Tu się zgadzamy . Nauka innych użytkowników, a co się z tym nierozerwalnie wiąże - podniesienie poziomu wypowiedzi na Forum.
Co do powstawania innych grup - byłoby kiepsko, ale to pesymistyczna wizja .
Jak rekrutować - proste. Sami użytkownicy by się rekrutowali pisząc poprawną polszczyzną. Potem, coś na wzór powiedzmy elitarnej grupa ortofaszystów, decydowałaby o przyjęciu do swoich szeregów rekruta; z tego co się zdążyłem zorientować, jest kilka osób którym nieobca jest zasada pisowni języka polskiego (na razie nie wspomnę o kogo chodzi ).
Myślę sobie, że mógłbym należeć do takiej grupy OF .
EDIT: Dorzucę jeszcze najbardziej kontrowersyjną myśl tego dnia (i pójdę się kąpać ) - osoby, które nagminnie będą robiły błędy ortograficzna (ale nie typu "brak przecinka" albo wyrazów rzadko używanych, np. rozżarzać) otrzymywałyby jedno ostrzeżenie od modków <-- przypadek szczególny-zapobiegawczy. Że się zapytam - co wy na to? ?
Ostatnio edytowany przez Beavis (2006-04-02 18:38:06)
Trochę z historii
Początek polemiki o poprawnym pisaniu rozpoczął się od komentarzy Freemana, Kane'a i Kampai'a w napisach do Basilisk 01 autorstwa tego ostatniego Pana. Później wszystko zostało przeniesione na forum. Link, a teraz spadam.
O ile się nie mylę taki był początek. Jeśli wprowadzam w błąd to niech mnie ktoś poprawi.
Ostatnio edytowany przez Winged (2006-04-02 18:30:48)
Do OF, jeśli takowa "organizacja" by powstała mogliby pcozątkowo należeć wszyscy chętni. Z czasem by się ich rozstrzeliwało za zdradę ideałów. Tfu. Oczywiście miało być - pozbawiało legitymacji członkowskiej (znaczka OF) za nie stosowanie się do założeń grupy.;) Za to odpowiedzialny byłby dowódca ortofaszystów.:)
[cytuj]b) byłaby to organizacja forumowa, co samo w sobie jest ciekawą formą przynależności do jakiejś grupy na ANSI. Wiąże się z tym zacieśnienie więzi między użytkownikami, co w przyszłości może zaowocować czymś więcej niż tylko "organizacją forumową". Nie mówię tu o żadnej partii politycznej[/quote]
Taa, już to widzę - np. utworzenie przez zrzeszonych w OF tłumaczy grupy suberskiej "Ortofaszyści".:-D
Edit: Historię pamiętam, mimo że wtedy tylko z bezpiecznej odległości przyglądałem się Forum. Bardzo ciekawy wątek. I jak pamietam dość długi:)
Edit2: @Beavis - Ostrzeżenia na pewno nie. Ale coś wyróżniającego, jak np. napis "Nie znam ortografii" pod awatarem - byłbym za. Może choć niektórzy zaczęliby dbać o swoje posty. Oczywiście podpis nie byłby dożywotni i można by go zdjąć przy dobrym sprawowaniu winowajcy.:P
Ostatnio edytowany przez phenix (2006-04-02 18:48:57)
Edit2: @Beavis - Ostrzeżenia na pewno nie. Ale coś wyróżniającego, jak np. napis "Nie znam ortografii" pod awatarem - byłbym za. Może choć niektórzy zaczęliby dbać o swoje posty. Oczywiście podpis nie byłby dożywotni i można by go zdjąć przy dobrym sprawowaniu winowajcy.:P
Kurcze coś mało odpowiedzi padło (oprócz twojej, oczywiście ) a przypuszczałem, że zaraz zostanę zlinczowany. BTW bardzo fajny pomysł Phenix .
Z tego wychodzi, że to Freeman powinien zostać Kanclerzem, ponieważ to on rozpoczął całą tę wojnę. Myślę jednak, że i tak ma już wystarczająco dużo zajęć, a głową OF'u zostanie inna osoba .