#1 Wczoraj 22:45:48

stoner
Użytkownik

[Stoner] Kanojo ga Mimai ni Konai Wake [+18]

kanojo-ga-mimai-ni-konai-wake.png

Kanojo ga Mimai ni Konai Wake 01

Jestem krótko po skończeniu tłumaczenia kolejnego anime i chyba po raz pierwszy dostąpiłem takiego „sprzężenia” z załogami dokonującymi translacji na angielski zarówno mangi, jak i hentajca. Brak serca i zapału do dalszego brnięcia w to wylewał się ze wszystkich stron, ale na szczęście był to jednostrzałowiec, więc jakoś się udało. Zresztą niedługo powinno to zawitać na bloga, ale nie przedłużając, dziś wlatuje nowy projekt – Kanojo ga Mimai ni Konai Wake – czyli kolejna ekranizacja gry spod szyldu studia Lune, które ma swoje wzloty i upadki, ale zwykle trzyma się jakiś tam poziom, a niektóre pozycje ich wręcz wypada obejrzeć.

Tu dostajemy typowego wręcz przedstawiciela anime bazującego na grze. Ba! Świadczy o tym chociażby każdy z odcinków, który stanowi osobne podejście do opowiadanej historii, będący odbiciem ścieżek z gry. Łączy je para głównych bohaterów i wątek początkowy, który potem rozwija się trochę inaczej. Ai i Seiji to para młodych ludzi, który poznali się podczas dorywczej pracy w jednej z pizzerii i zapałali do siebie miłością. Pech jednak chce, że chłopak doznaje wypadku i z pokiereszowaną nogą trafia do szpitala, co niestety wiąże się z kolejnymi problemami. W odcinku pierwszym będą nimi pewne skrywane tajemnice związane z personelem owego szpitala oraz narzucającym się współpacjentem z sali Seija, który jawnie przystawia się do odwiedzającej ich regularnie Ai.

Pochwalę się też nieskromnie wstawieniem piosenki, której treść po japońsku wyżebrałem z odmętów sieci. Jak na standardy tego typu produkcji całkiem niezły kawałek.

Odcinek do pobrania: OVA 01

Softsub:
Rozdzielczość: 1280×720
Źródło: H264/AVC (1892 kbps)
Dźwięk: AAC LC SBR (137 kbps)

Stopka forum

© Animesub.info 2025