Nie jesteś zalogowany.

Kanojo ga Mimai ni Konai Wake 01
Jestem krótko po skończeniu tłumaczenia kolejnego anime i chyba po raz pierwszy dostąpiłem takiego „sprzężenia” z załogami dokonującymi translacji na angielski zarówno mangi, jak i hentajca. Brak serca i zapału do dalszego brnięcia w to wylewał się ze wszystkich stron, ale na szczęście był to jednostrzałowiec, więc jakoś się udało. Zresztą niedługo powinno to zawitać na bloga, ale nie przedłużając, dziś wlatuje nowy projekt – Kanojo ga Mimai ni Konai Wake – czyli kolejna ekranizacja gry spod szyldu studia Lune, które ma swoje wzloty i upadki, ale zwykle trzyma się jakiś tam poziom, a niektóre pozycje ich wręcz wypada obejrzeć.
Tu dostajemy typowego wręcz przedstawiciela anime bazującego na grze. Ba! Świadczy o tym chociażby każdy z odcinków, który stanowi osobne podejście do opowiadanej historii, będący odbiciem ścieżek z gry. Łączy je para głównych bohaterów i wątek początkowy, który potem rozwija się trochę inaczej. Ai i Seiji to para młodych ludzi, który poznali się podczas dorywczej pracy w jednej z pizzerii i zapałali do siebie miłością. Pech jednak chce, że chłopak doznaje wypadku i z pokiereszowaną nogą trafia do szpitala, co niestety wiąże się z kolejnymi problemami. W odcinku pierwszym będą nimi pewne skrywane tajemnice związane z personelem owego szpitala oraz narzucającym się współpacjentem z sali Seija, który jawnie przystawia się do odwiedzającej ich regularnie Ai.
Pochwalę się też nieskromnie wstawieniem piosenki, której treść po japońsku wyżebrałem z odmętów sieci. Jak na standardy tego typu produkcji całkiem niezły kawałek.
Odcinek do pobrania: OVA 01
Softsub:
Rozdzielczość: 1280×720
Źródło: H264/AVC (1892 kbps)
Dźwięk: AAC LC SBR (137 kbps)
Kanojo ga Mimai ni Konai Wake 02
Siemka, mordeczki. Mam nadzieję, że wszyscy wyszli bez szwanku przez święta i gotowi są na huczne zamknięcie roku 2025. Czasu nie powstrzymamy, więc jaki by nie był ten rok, oblejmy go, żeby dziad też pożałował, że odchodzi. (^_^)
Dzisiaj niestety nic nowego, bo się mi nie chciało siedzieć przy efektach i zgrywaniu czasów, zatem leci drugi odcinek Kanojo ga Mimai ni Konai Wake. Jak opisywałem wcześniej strukturę tego anime, każdy epizod to jakby nowa ścieżka ze zmienionymi lekko ustawieniami wejściowymi. W tej odsłonie nasz bohater trafia do szpitala powodując kraksę samochodową, w której uszkodzony zostaje dość unikatowy wóz. Niestety okazuje się, że nie miał ubezpieczenia, a właściciel pojazdu, dziany biznesmen, jednak stoi przy tym, iż należy mu się z tego tytułu odszkodowanie i to nie byle jakie. Seiji jest oczywiście spłukany, ale to nie stanowi podobno przeszkody, bo bogacz i jego żona gotowi są zaproponować mu inne rozwiązanie.
Odcinek do pobrania: OVA 02
Softsub:
Źródło: H264/AVC (1363 kbps)
Dźwięk: AAC LC SBR (132 kbps)
Kanojo ga Mimai ni Konai Wake 03
Kanojo ga Mimai ni Konai Wake otrzymuje właśnie oficjalnie tłumaczenie do trzeciego odcinka, co tym samym dopisuje kolejny tytuł do pozycji skończonych.
Nowy epizod to kolejna ścieżka dla naszych bohaterów. Tym razem to Ai wychodzi z inicjatywą, by wspomóc finansowo zadłużonego przez hospitalizację Seijiego, Jako że dorywcza praca w pizzerii kokosów nie przynosi, dziewczyna zatrudnia się w kabarecie, gdzie na wejściu oferuje się dużo większe gaże. I nie, nie mowa o wejściu w zawód komediantki, ale inny rodzaj rozrywki dla ludu. Staje się bowiem hostessą w klubie czy też – patrząc na zachowanie klienteli – agencji towarzyskiej, licząc, że jej praca sprowadzać się będzie do zabawiania gości rozmową i polewaniu im alkoholu. Bywalcy jednak szybko weryfikują jej naiwne wyobrażenia, ochoczo uderzając do nowej twarzy w ekipie. Dziewczyna godzi się jednak z sytuacją, kierowana presją finansową i miłością do ukochanego. Sprawy jednak komplikują się, gdy do lokalu zagląda jej były przełożony z pizzerii, w której pracowali wraz z Seijim.
Dodam tylko, że to chyba najbardziej niejednoznaczny z odcinków w tej serii, bo ostatecznie na tej „przemianie” bohaterka wychodzi jednak w sumie na plus.
Odcinek do pobrania: OVA 03
Softsub:
Źródło: H264/AVC (3493 kbps)
Dźwięk: AC-3 (192 kbps)