#241 Dzisiaj 10:15:42

FAiM
Użytkownik

Odp: Lista anime po polsku na Crunchyroll

Dodali brakujące napisy do 92 odcinka 5 sezonu "My Hero Academia". Więc chyba do kompletu brakuje nam napisów do OVA5 z 4. sezonu.

K5Cqyo6.png?1

#242 Dzisiaj 15:26:37

fan.dragon.balla1
Użytkownik

Jestem w trakcie oglądania 2 partu Black Clover i powiem że napisy wymagają korekty bo czasami są literówki, czasami brak dialogu, a coś jest zepsute bo jak rozmawiają na raz 2 osoby to albo jeden z nich jest pominięty albo wyświetla się dialog jednej osoby, za chwilę drugiej przez co napisy na chwilę się rozjeżdżają zamiast pojawić na górze ekranu jak mówią we dwóch na raz. Lub jak się wyświetla jakiś napis po japońsku to też się na chwilę rozjeżdżają. Przykładowo proszę sobie włączyć odcinek 67 w czasie 03:37 bo nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem.

#243 Dzisiaj 15:50:56

Mangas
Użytkownik

fan.dragon.balla1 napisał:

Jestem w trakcie oglądania 2 partu Black Clover i powiem że napisy wymagają korekty bo czasami są literówki, czasami brak dialogu, a coś jest zepsute bo jak rozmawiają na raz 2 osoby to albo jeden z nich jest pominięty albo wyświetla się dialog jednej osoby, za chwilę drugiej przez co napisy na chwilę się rozjeżdżają zamiast pojawić na górze ekranu jak mówią we dwóch na raz. Lub jak się wyświetla jakiś napis po japońsku to też się na chwilę rozjeżdżają. Przykładowo proszę sobie włączyć odcinek 67 w czasie 03:37 bo nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem.

Podeślij wszystkie możliwe szczegóły - nr odcinka, czasówka, jeśli jest takich kwiatków więcej. Im "bogatsze" zgłoszenie, tym lepiej.

Pozdrawiam!
Mangas

#244 Dzisiaj 16:14:17

fan.dragon.balla1
Użytkownik

Chodzi głównie o to że jak mówią 2 osoby na raz to powinni poprawiać to żeby dialogi były i na dole i u góry, bądź jak są japońskie napisy to się polskie nakładają na nie zamiast wyświetlać się u góry, albo przez nie opóźniają sie na chwile dialogi. Największy problem jest w wspomnianym 67 odcinku bo jest duże opóźnienie w tym fragmencie ok. 1 minuta, co wspomniałem. We wcześniejszych odcinkach dośc problemów nie było po za literówkami. A skończyłem oglądać na tym 67 odcinku.

#245 Dzisiaj 18:17:54

StarAnime
Użytkownik

Mangas napisał:
StarAnime napisał:
Mangas napisał:

Faktycznie, zgłosiłem to: Case Number: 00160363. Pewnie za jakiś miesiąc poprawią.

Szkoda, że nie można im podsyłać naszych.

To zdecydowanie by poprawiło poziom i przyspieszyło polonizację CR, ale cóż, skoro wolą dziadostwo z AI, które za każdym razem trzeba zgłaszać, to trudno. Ciekawe czy ktoś się tam kiedyś wkurzy na Force Media, że z Polski mają natłok zgłoszeń związany z AI, a przecież oficjalna polityka korpo mówi, że z AI nie korzystają.

Pamiętaj też, że AI dla korpo jest tańsze niż zapłacić człowiekowi, który się na tym zna.
Oczywiście wiadomo nawet człowiek może zaliczyć wpadki ale Pani Marta to wpadkę ma co odcinek i to nie jedną, niby ma "korektę" ale ta korekta też pupy nie urywa.

#246 Dzisiaj 20:46:09

Mangas
Użytkownik

fan.dragon.balla1 napisał:

Chodzi głównie o to że jak mówią 2 osoby na raz to powinni poprawiać to żeby dialogi były i na dole i u góry, bądź jak są japońskie napisy to się polskie nakładają na nie zamiast wyświetlać się u góry, albo przez nie opóźniają sie na chwile dialogi. Największy problem jest w wspomnianym 67 odcinku bo jest duże opóźnienie w tym fragmencie ok. 1 minuta, co wspomniałem. We wcześniejszych odcinkach dośc problemów nie było po za literówkami. A skończyłem oglądać na tym 67 odcinku.

Zawarłem w zgłoszeniu wszystkie uwagi: Case Number: 00165655. Minie pewnie z miesiąc zanim cokolwiek z tym zrobią.

Pozdrawiam!
Mangas

#247 Dzisiaj 20:51:25

fan.dragon.balla1
Użytkownik

Dzięki!

#248 Dzisiaj 20:52:01

Mangas
Użytkownik

StarAnime napisał:

Pamiętaj też, że AI dla korpo jest tańsze niż zapłacić człowiekowi, który się na tym zna.
Oczywiście wiadomo nawet człowiek może zaliczyć wpadki ale Pani Marta to wpadkę ma co odcinek i to nie jedną, niby ma "korektę" ale ta korekta też pupy nie urywa.

To oczywiste, tylko że chamskie w pewien sposób. Bo o ile na stronach typu Shinden gdzie ludzie wrzucają fansub nierzadko robiony na szybko jest to akceptowalne, bo dostęp masz za free, tak korpo o światowym zasięgu, której płacisz za dostęp do legalnych treści ma tzw. psi obowiązek dostarczyć produkt zgodny z oczekiwaniami klienta. Przynajmniej w założeniach.

Ostatnio edytowany przez Mangas (Dzisiaj 20:52:36)

Pozdrawiam!
Mangas

#249 Dzisiaj 20:58:08

FAiM
Użytkownik

• Dodano lektora do "My Hero Academia - I am a Hero too". Napisów brak

K5Cqyo6.png?1

#250 Dzisiaj 21:10:14

fan.dragon.balla1
Użytkownik

FAiM napisał:
  • Dodano lektora do "My Hero Academia - I am a Hero too". Napisów brak

Zmuszają żeby oglądać z dziadowskim lektorem oczkod bo nie dali napisów. Dobrze że krótkie.

Stopka forum

© Animesub.info 2026