#121 Dzisiaj 02:39:20

Pluszi
Użytkownik

Odp: Mityczny stwór: ANSI 2.0

Napisy siedzą na megach, bo ANSI jest dla niektórych nieużywalne

#122 Dzisiaj 10:22:45

Sidorf
Użytkownik

No ja też ostatnio złapałem się na tym, że gdy znajdę napisy w bazie to patrzę, czy grupa nie ma swojego folderu na mega, bo wtedy mogę wszystkie napisy wraz z czcionkami pobrać dwoma kliknięciami. Skoro pobieranie jest męczące, to o ile bardziej muszą się męczyć ludzie te napisy wrzucający.

"I spend my time by looking out the window
Ignoring everything that the teacher is saying"

#123 Dzisiaj 11:42:43

kostek00
Użytkownik

OtsukareSama napisał:

Ale jakie jaja? Problemem nie jest AI, czy ktoś je lubi czy nie, a brak tłumaczeń na ANSI.

ANSI to baza napisów od fanów dla fanów i sam ten fakt powinien ci mówić, że nie będzie tu wszystkiego.

Pluszi napisał:
Bucz1990 napisał:

Ktoś kto bawił się w korektę po AI, i mimo braku własnego tłumaczenia, włożył całe serce w poprawę i interpretację tekstu, może otrzymać dobry efekt. Wiadomo, nie odda tego co obecnie robią "fachowcy", to nie podlega dyskusji.

Miałem se dzisiaj odpuścić, ale chcę wskazać jeden problem w tym rozumowaniu. Korekta po AI zwykle wiąże się z ponownym tłumaczeniem 70% zawartości. Praktycznie jest to wtedy tłumaczenie własne.

Co do reszty wypowiedzi tu obecnych. Poddaję się, do zobaczenia na Ansi 3.0.

To już zależy którego SI użyjesz. Jakiś rok temu robiłem porównania i taki Grok czy GPT tłumaczą naprawdę dobrze między angielskim i japońskim i 80-90% tekstu można zostawić jak jest. Z polskim to już jest trochę gorzej, generalnie dobrze tłumaczą tylko mają problem z zaimkami, czego żadne SI dobrze nie zrobi bez podania kontekstu.

Odnośnie samych napisów od SI, to jeżeli są to pełne maszynowe tłumaczenia to nie powinny mieć prawa bytu na ANSI. Z założenia ANSI jest bazą napisów tłumaczy. Jeżeli są one przerabiane przez człowieka to powinny być już dopuszczane.

Jestem słodki jak miód, człowiek - ciacho; genetyczny cud!  xD

Stopka forum

© Animesub.info 2026